Eetu Heino puolivälierään

Finnish Open jatkui tänään perjantaina ensimmäisen ja toisen kierroksen otteluilla. Sekanelinpeliparit Iikka Heino ja Jenny Nyström, Jannica Monnberg ja Eero Lauri sekä Inalotta Suutarinen ja Anton Kaisti karsiutuivat aamulla pelatuissa pääkisan ensimmäisen kierroksen peleissä. Neljässä suomalaissingelissä kävi sen sijaan paremmin. Tokyo Team -pelaajat Eetu Heino, Kalle Koljonen ja Airi Mikkelä pelasivat kaikki tiensä jatkoon. Eetu Voitti David Kimin, Kalle Maxime Moreelsin ja Airi Prashi Joshin. Iikka Heino karsiutui tiukan kolmieräisen väännön jälkeen, kun espanjalainen Luis Penalver voitti ottelun.

-Ensimmäinen peli tänään Kimiä vastaan oli hyvä. Vastustaja teki kyllä myös paljon virheitä, mutta sain pidettyä hyvin oman tasoni ja tuli ilman isompia ongelmia, Heino kommentoi.

Henri Aarnio ja Mika Köngäs voittivat tanskalaispari Steve Olesenin ja Mathias Thyrrin. Suomalaiskaksikolta nähtiin ilmiömäinen toinen ja kolmas erä. Naisten nelinpelissä nähtiin suomalaisten taistelu, kun Jannica Monnberg ja Julia Salonen kohtasivat Sonja Pekkolan ja Inalotta Suutarisen. Kokemus voitti tällä kertaa, jatkoon Pekkola ja Suutarinen erin 21-15 21-10.

Toisella kierroksella Eetu Heino varmisti puolivälieräpaikkansa ottelulla virolaista Raul Mustia vastaan. Kolmieräinen jännitysnäytelmä päättyi suomalaispelaajan tuuletuksiin.

-Peli Mustia vastaan oli ihan jees. Tärkeintä, että pystyin keskittymään omaan tekemiseen, vaikka peli ei sujunut optimaalisesti, hän kommentoi.

Eetu Heino kohtaa huomisessa puolivälierässä taiwanilaisen Lin Yu Hsienin. Peli pelataan klo 10 alkavasta ottelusarjasta toisena. Kisasta on suoratoisto, jota voi seurata Badminton Europen YouTube sivuilla https://www.youtube.com/channel/UCKKVmSr0-nktD2CFXATNkYw

Airi Mikkelä hävisi toisen kierroksen pelin turkkilaista Aliye Demirbagia vastaan. Kisan neljänneksi sijoitettu Aliye voitti pelin kolmannessa erässä 21-13 20-22 21-17. Myös Kalle Koljonen karsiutui kisasta toisella kierroksella, kun taiwanilainen Lin Chu-Yi voitti pelin 21-12 21-8.

-Kalle ja Eetu pelasivat molemmat tosi hyvin ensimmäisissä matseissaan. Oli tosi vakuuttavat esitykset. Raul Mustia vastaan Eetu oli vähän hermostunut, eikä pystynyt pelaamaan niin vapautuneesti, vaan peli oli aavistuksen varovaista. Väliin tuli onneksi selkeästi parempia jaksoja, joissa Eetu pelasi taktisesti oikein, jolloin hän pystyi ohjaamaan peliä. Matsin edetessä parempia jaksoja alkoi tulla enemmän, joten loppujen lopuksi kolmas erä meni suhteellisen selvästi Eetulle, päävalmentaja Anu Nieminen kertaa.

-Kallella oli vaikeuksia löytää oikeaa taktiikkaa omassa pelisään Lin Chu-Yitä vastaan. Matsi oli siksi myös vaikea, että Kallen pelityyli, vahvuudet ja heikkoudet sopivat liian hyvin vastustajan pelityyliin. Niissä palloralleissa, joissa Kalle pystyi pitämään sovitusta taktiikasta kiinni, hän pystyi pelaamaan tasan vastustajan kanssa, mutta liian usein tuli vääriä valintoja, joista vastustaja pääsi heti rankaisemaan, hän päättää.

-Airilla oli vähän liian vaikea lähtö peliin ja hän varoi liikaa vastustajan vaarallista hyökkäystä. Pelin edetessä Airin peli vapautui ja hän kampesi itsensä hyvin mukaan. Valitettavasti kolmannen erän loppupuolella tulleet virheet käänsivät momentumin takaisin turkkilaiselle. Hyvä peli Airilta kovaa vastustajaa vastaan ja näyttää sen, että pystyy pelaamaan tasaisesti maailmanlistan 50 tienoilla olevaa vaarallista pelaajaa vastaan, maajoukkuevalmentaja Kasperi Salo kommentoi.

Tanskalaiset nelinpeliparit olivat pääkisan toisella kierroksella suomalaisille liian kova pala. Henri Aarnio ja Mika Köngäs pelasivat upean ensimmäisen erän kisan kakkossijoitettuja David Daugaardia ja Frederik Sogaardia vastaan, mutta toisessa erässä vastustaja teki terminaattorimaista jälkeä. Lopuksi taululla numerot 21-18 21-3. Sonja Pekkola ja Inalotta Suutarinen pelasivat Mette Poulsenia ja Rikke Sobya vastaan. Peli oli selvä kahdessa erässä 21-15 21-9.

Suomalaisten ottelut ja tulokset perjantaina.

Kaikki ottelut ja tulokset perjantaina

Lauantain otteluohjelma

Jere Kokon kuvia perjantailta

 

Yhteistyössä