Finnish Open tuo kansainvälisen sulkapallon huippunimet Vantaalle

Ensi viikolla Vantaalla nähdään sulkapallon supertapahtuma Finnish Open, johon osallistuu huippupelaajia 43 maasta. Kaukaisimmat pelaajat matkaavat Energia Areenalle Uudesta Seelannista, Australiasta ja Yhdysvalloista saakka.

Kentällä nähdään myös koko Sulkapalloliiton olympiavalmennusryhmä Tokyo Team eli Airi Mikkelä, Kalle Koljonen ja Eetu Heino. Suomesta kisaan osallistuu heidän lisäkseen 44 pelaajaa.

Kisassa on huippupelaajia etenkin Euroopasta. Miesten kaksinpelissä ranskalainen Lucas Corvee komeilee maailmanlistan sijalla 49. Naisten kaksipelissä espanjalainen Beatrice Corrales löytyy sijalta 45. Miesten nelinpelissä Jason Anthony Ho-Shue ja Nul Yakakura Kanadasta ovat sijalla 35. Kisaan karsinnasta vauhtia hakevat myös Mathias Boe ja Mads Conrad-Petersen Tanskasta. Mathias ja Mads ovat molemmat Euroopan mestareita. Mathias on myös olympiakisojen ja MM-kisojen hopeamitalisti.

Ruotsalaiset Emma Karlsson ja Johanna Magnusson ovat kivunneet listan sijalle 43 ja sekanelinpelissä tanskalaiset Mikkel Mikkelsen ja Mia Surrow ovat sijalla 47. Heidän lisäkseen kiinnostava pari on tanskalainen Mathias Bay-Smidt ja Rikke Søby. He ovat tämänvuotisia Tanskan mestareita ja voittivat hiljattain Swiss Openin.

Sulkapalloliiton päävalmentaja suhtautuu Tokyo Teamin lähtötilanteeseen positiivisesti.

-Kallella on vastassa Maxime Moreels, jonka odotan Kallen voittavan. Todennäköisesti Kalle pelaa sen jälkeen 1.sijoitettua Lucas Corveeta vastaan. Se tulee olemaan vaikea matsi, koska Corvee pelaa hyvällä tasolla, mutta hyvällä onnistumisella Kallella on mahdollisuudet voittoon. Kallen peli on kehittynyt. Japanilainen Koki Watanabe, jonka Kalle voitti Sveitsin kisassa tässä kuussa, voitti Orleansissa miesten singelin, Nieminen analysoi.

Eetu Heinon vastus tulee ensimmäiselle kierrokselle karsinnasta. Tämän hän selvittänee ongelmitta, mutta toisella kierroksella kilpakumppani tulee huippupelistä, jossa kohtaavat virolainen Raul Must ja ranskalainen Thomas Rouxel. Rouxel on matsin ennakkosuosikki, mutta Anu Nieminen korostaa, että Raul Must voi yllättää. Mikäli Heino kohtaisi avausottelussaan Rouxelin olisi vastustaja Heinolle tuskaisen tuttu, sillä hän pelasi Rouxelia vastaan tänä vuonna sekä German Openissa että Orleans Mastersissa.

-Molemmat pelit olivat tasaisia ja kolmieräisiä, mutta Thomas onnistui niissä paremmin. Ehkä nyt olisi Eetu vuoro, kolmas kerta toden sanoo. Täytyy tehdä tiukka analyysi edellisistä peleistä ja katsoa, millä taktiikalla lähdetään voittamaan, Nieminen miettii.

Kolmas Tokyo Team -pelaaja Airi Mikkelä saa avausotteluun vastustajan karsinnasta. Anu Nieminen veikkaa, että vastaan tulee karsinnan viidenneksi sijoitettu intialainen Prashi Yoshi.

-Airi ei ole aiemmin pelannut Prashia vastaan, mutta ajattelen, että tämä olisi Airille ihan hyvä avausvastustaja. Airilla on hyvät mahdollisuudet jatkoon, Anu Nieminen päättää.

Kaikki ottelut ja tulokset

Kaikki suomalaisten ottelut ja tulokset

FINNISH OPEN 2019

Vantaan Energia Areenalla 4.-7.4.2019

Yhteistyössä