Pääkilpailun 1. kierrokset pelattu Finnish Openissa

Suomalaisia jatkaa toiselle kierrokselle.

Pääkisan 1. kierrokset on nyt pelattu. Suomalaisista toiselle kierrokselle jatkavat Sonja Pekkola/Tuomas Nuorteva, Kalle Koljonen, Eetu Heino, Airi Mikkelä, Nanna Vainio sekä Hanna Karkaus/Johanna Luostarinen.

Lisäksi Noora Ahola ja Linnea Vainula aloittavat kisansa suoraan naisten nelinpelin pääkisan toiselta kierrokselta.

Pääkilpailut starttasivat tänään aamulla klo 9.00. Ensimmäisenä pelimuodoista pelattiin sekanelinpelin 1. kierros. Tämän jälkeen päivä jatkui miesten ja naisten kaksinpelien 1. kierroksilla sekä myöhemmin iltapäivällä nähtiin vielä naisten ja miesten nelinpelien 1. kierrokset.

Sekanelinpeli

Sekanelinpelissä Suomen Tuomas Nuorteva ja Sonja Pekkola kohtasivat ensimmäisenä nuoren venäläiskaksikon Lev Barinov/Anastasiia Boiarun. Vasta 13-vuotiaat venäläisnuoret joutuivat taipumaan kokeneempien edessä ja voitto meni selkeästi suomalaisille 21-12, 21-11.

”Aika helppo peli oli, ei tarvinnut ihan 100% laittaa peliin näin alkuun, seuraavissa otteluissa täytyy varmasti antaa enemmän” Nuorteva kuvailee.

Päivän toisessa ottelussa vastustajaksi asettuu taiwanilaisia Li-Wei Po ja Ching Hui Chang.

”Ei mikään ihan mahdoton taiwanilaisvastus, mutta toki täytyy skarpata omaa peliä” Pekkola tuumailee seuraavasta kohtaamisesta.

Miesten kaksinpeli

Kalle Koljonen aloitti kilpailunsa tänään pääkisasta, jossa ensimmäisenä vastaan asettui Italian Rosario Maddaloni. Koljonen pelasi varman oloisesti ja voitti ottelun suoraan kahdessa erässä 21-12, 21-5.

”Peli sujui aika helposti eikä ollut sen suurempia ongelmia missään vaiheessa. Kun sain pelin rullaamaan ja pelasin vaan omalla taktiikalla, niin ei tarvinnut tehdä mitään erikoista” Koljonen analysoi onnistumistaan.

Seuraavaan otteluunsa Koljonen toivoi vastustajaksi ranskalaista ja toive toteutui, kun Thomas Rouxel voitti oman ensimmäisen ottelunsa edeten Koljosen vastustajaksi toisen kierroksen otteluun.

Karsinnasta hienosti pääkisaan itsensä pelannutta Anton Kaistia ei arpaonni suosinut, kun tänään vastassa odotti miesten ykkössijoitettu Espanjan Pablo Abian. Kaisti haastoi hyvin ja onnistui ottamaan tärkeitä pisteitä sekä pääsi johtoasemaankin muutamaan otteeseen, mutta Abian käänsi erät loppua kohden nimiinsä voittaen ottelun lopulta 21-17, 21-17.

Eetu Heino puolestaan kohtasi turnauksen sijalle 6 sijoitetun Tsekin Milan Ludikin. Ensimmäinen erä oli ailahtelevaa peliä Heinolta, mutta pelin edetessä ote parani. Voitto Heinolle 22-20, 21-10.

”Eka erä ei ollut helppo, toisessa erässä sitten taktiikka alkoi toimia paremmin” Heino kommentoi ensimmäistä ottelua.

Toisella kierroksella vastaan asettuu karsinnoissakin pelannut vikkelä meksikolainen Luis Ramon Garrido. ”Minulle täysin tuntematon vastustaja” Heino toteaa. ”Nyt lähden kotiin syömään ja katsomaan vastustajan peliä, että eiköhän se siitä” Heino hymyilee.

Naisten kaksinpeli

Hallitseva Suomen mestari Airi Mikkelä kohtasi ensimmäisessä ottelussaan karsinnoista nousseen turkkilaisen Cemre Feren. Pienestä alkukankeudesta huolimatta voitto Mikkelälle suoraan kahdessa erässä 21-16, 21-16.

”Ihan ok peli, pientä flunssaa ollut eikä olo ole kaikkein vahvin tällä hetkellä. Vähän joutui hakemaan lyöntejä” Mikkelä kertoo.

Seuraavassa ottelussa vastustajaksi tulee Venäjän Ksenia Evgenova. ”Ei ole itselleni tuttu vastustaja, voittoa lähden tietysti hakemaan ja toivon ettei flunssa pahene vaan pystyn pelaamaan omalla tasollani” Mikkelä toteaa.

Myöskin tänään pelinsä aloittanut Nanna Vainio puolestaan sai vastustajakseen Viron Helina Rüütelin. Otteluvoitto Vainiolle kahdessa erässä 21-17, 21-8.

”Ihan rutiinivoitto oli” Vainio kommentoi lyhyesti otteluaan. Toiseen otteluun Vainio saa vastaansa taiwanilaisen Shuo Yun Sungin.

Miesten nelinpeli

Nelinpelien puolella Oskari Larkimo ja Tuomas Nuorteva taistelivat hienosti sarjan kakkossijoitettuja skotlantilaisia Martin Campbellia ja Patrick Machughia vastaan. Suomalaiset onnistuivat nappaamaan toisen erän voitonkin, mutta ottelu meni lopulta skotlantilaisille 21-13, 19-21, 21-10.

Tiukkoja matseja nähtiin muidenkin suomalaisparien kohdalla. Juha Honkanen ja Miika Lahtinen sekä Lauri Nuorteva ja Julius Von Pfaler taipuivat kumpikin vasta kolmen erän jälkeen vastustajilleen. Nuorteva ja Pfaler olivat todella lähellä jatkopaikkaa, kun sveitsiläiset Pierrick Deschenaux ja Oliver Schaller voittivat luvuin 14-21, 21-14, 22-20.

Naisten nelinpeli

Tuuli Härkönen ja Elina Niiranen aloittivat hyvin venäläisiä siskoksia Natalia ja Olga Rogovaa vastaan voittaen ensimmäisen erän 21-13, mutta venäläisnaiset kiristivät tahtiaan ja voittivat ottelun lopulta 13-21, 21-13, 21-10.

Sen sijaan toiselle kierrokselle jatkavat Hanna Karkaus ja Johanna Luostarinen, jotka voittivat turkkilaiset Busra Yalcinkayan ja Ebru Yazganin kahdessa erässä 21-18, 21-18.

”Pelattiin tosi hyvin ja toinen vastustajista oli tuttu, joten vähän tiedettiin mitä odottaa. Ei tullut itse tehtyä mitään tyhmiä virheitä” Karkaus ja Luostarinen summaavat.

Toisella kierroksella pari saa vastaansa taiwanilaiskaksikon Hao Yun Wen/Jing Ya Ye.

”Varmasti kovatasoinen peli tulossa, pitää vaan välttää tekemästä itse mitään turhia virheitä” Karkaus tokaisee.

 

Kaikki 1. kierroksen tulokset täältä.

Kuvat: Mark Phelan, Badminton Europe

Yhteistyössä