Finnish Openin välierät käyty – jäljellä finaalit!

Finnish Openissa on välierät saatu päätökseen ja finalistit ovat nyt selvillä.Huomenna Energia Areenalla käytäviin loppuotteluihin pääsee 100 ensimmäistä maksutta sisään seuraamaan huippusulkapalloa. Mukana on muun muassa MM-pronssimitalisti ja monia muitakin huippupelaajia, jotka taistelevat voitosta olympiakarsintakisassa. Tanskalaisia löytyy loppuotteluista peräti seitsemän pelaajaa ja japanilaisia yhteensä neljä. Loppuottelut alkavat kello 10.00.

Finaalipäivän ottelujärjestys: sekanelinpeli, naisten kaksinpeli, miesten kaksinpeli, naisten nelinpeli ja miesten nelinpeli. Finnish Openissa mukana olleiden pelaajien haastatteluita löydät täältä.

Miesten kaksinpelin välierät

Miesten kaksinpelin finaalissa huomenna, sunnuntaina kohtaavat turnauksen ykkössijoitettu Vietnamin Tien Minh Nguyen ja japanilainen Kanta Tsuneyaman.

Miesten kaksinpelin välieräottelussa kohtasi vietnamilainen ja turnauksen ykkössijoitettu Tien Minh Nguyen (mrank 35) ja liettualainen Kestutis Navickas (mrank 106). Navickas pudotti Ville Långin aiemmin käydyssä puolivälieräottelussa kolmessa erässä. Ykkössijoitettu vei ottelun selkeästi suoraan kahdessa erässä luvuin 21-9, 21-12. Aikaa voiton nappaamiseen kului alle puolituntia.

– Olen todella iloinen voitosta. Olin hieman väsynyt tänään, mutta aioin tehdä parhaani huomenna, kuvaili Nguyen ottelun jälkeen.

Toisessa välieräottelussa kohtasi turnauksen kolmossijoitettu tanskalainen Emil Holst (mrank 52) ja japanilainen Kanta Tsuneyaman (mrank 90).  Miesten lähes 75 minuuttinen trilleri käsitti kolme erää, joista varsinkin kaksi viimeistä olivat todella tiukkoja. Lopulta ottelun vei Tsuneyman pistein 21-12, 23-25, 21-19.

– Haluan olla samalla paikalla huomennakin, haluan voittaa, Tien Minh Nguyen kertoi haastattelussa voitetun ottelun jälkeen.

Naisten kaksinpelin välierät

Naisten kaksinpelin loppuottelussa kohtaa Tanskan Anna Thea Madsen ja Japanin Rira Kawashima.

Tanskalaisessa välierässä Mette Poulsen (mrank 59) ja Anna Thea Madsen (mrank 64) pelasivat lähes tunnin kestäneen kolmieräisen ottelun. Viimeinen erä kääntyi Madsenille ja hän voitti lopulta ottelun luvuin 21-16, 14-21, 21-17.

– Olen onnellinen voitosta. Tunsin vastustajani todella hyvin ja matsi oli tiukka, Madsen kommentoi ottelun jälkeen.

– Odotan innolla huomista. En tunne Kawashimaa, paitsi että hän on japanilainen. Tiedän, että japanilaiset liikkuvat paljon kentällä. Otan haasteen vastaan ja yritän voittaa huomenna, hän päättää.

Naisten toisessa kaksinpelin välieräottelussa kohtasivat japanilaiset Rira Kawashima (mrank 377) ja Rei Nagata (mrank 434). Molemmat naiset aloittivat turnauksen karsinnoista ja ovat pudottaneet kisasta useampia hyviä pelaajia. Kawashima oli kuitenkin välieräottelussa vahvempi vieden ottelun kahdessa erässä luvuin 21-16, 21-15.

Miesten nelinpelin välierät

Miesten nelinpelin finaalissa ovat vastakkain ennakkosuosikit: turnauksen ykkössijoitetut puolalaiset Adam Cwalina/ Przemyslaw Wacha sekä kakkossijoitetut tanskalaiset Mathias Christiansen/David Daugaard.

Välieräottelussa puolalaiset ykkössijoitetut Adam Cwalina/ Przemyslaw Wacha (mrank 26) veivät ottelun suoraan kahdessa erässä, kun Tanskan Kasper Antonsen/Niclas Nohr (mrank 64) kaatuivat suoraan kahdessa erässä luvuin 21-14, 21-12.

– Taistelimme hyvin. Huominen finaali on hyvä tilaisuus kerätä pisteitä olympiakarsintoihin. Karsinnat ovat loppusuoralla, joten olemme iloisia finaalipaikasta Cwalina iloitsi voiton jälkeen.

– Välierässä oli tärkeää keskittyä verkolla. Tiesimme, että toinen Tanskan pelaajista oli loukkaantunut, eikä ollut harjoitellut viime päivinä paljoa, joten kohdistimme painetta häneen.

– Kokonaisuudessa olemme olleet hyvässä vedossa ja voittaneet hyviä pelejä, hän päättää.

Illan viimeisessä välieräottelussa kohtasivat turnauksessa toiseksi sijoitetut tanskalaiset Mathias Christiansen/David Daugaard (mrank 36) ja turnauksessa kolmanneksi sijoitetut japanilaiset Takuro Hoki/Yogo Kobayashi (mrank 45). Tanskalaiset voittivat ottelun luvuin 21-18, 21-16. Mathias Christiansen on sunnuntaina loppuottelussa mukana myös sekanelinpelissä.

Naisten nelinpelin välierät

Naisten nelinpelin loppuottelussa huomenna, sunnuntaina kohtaavat turnauksen ykkössijoitetut hollantilaiset Samantha Barning/Iris Tabeling sekä japanilaiset Misato Aratama/Akane Watanabe.

Naisten nelinpelin välierässä kohtasivat turnauksen ykkössijoitetut hollantilaiset Samantha Barning/Iris Tabeling (mrank 32) ja turnauksen nelossijoitetut saksalaiset Linda Efler/Lara Kaepplein (mrank 72). Ottelu meni selkeästi ykkössijoitetuille luvuin 21-6, 21-12.

Toinen välieräottelu oli japanilaisten kamppailu, kun Japanin Misato Aratama/Akane Watanabe (mrank 229) ja myöskin japanilaiset Rira Kawashima/Saori Ozaki (mrank 163) kohtasivat toisensa. Kawashima ja Ozaki pudottivat turnauksesta muun muassa kakkossijoitetut tanskalaiset. Ottelun vei kuitenkin Aratama ja Watanabe suoraan kahdessa erässä luvuin 21-18, 21-10.

Sekanelinpelin välierät

Huomenna sekanelinpelissä saadaan kokonaan tanskalainen loppuottelu kun Tanskan Mathias Christiansen/Lena Grebak kohtaavat tanskalaiset Niclas Nohrin /Sara Thygesenin.

Välierissä tanskalaiset ja turnauksen kakkossijoitetut Niclas Nohr /Sara Thygesen (mrank 34) saivat vastaansa myöskin tanskalaiset Soren Gravholtin/Maiken Fruergaardin (mrank 100), jotka onnistuivat voittamaan suoraan kahdessa erässä pistein 23-21, 21-9.

– Ottelu meni hyvin. Ensimmäinen erä oli tiukka, mutta toisessa erässä peli oli täysin meidän, kommentoi  jo muutaman kerran Finnish Openissa aiemmin mukana ollut Thygesen ottelun jälkeen.

– Olen samaa mieltä Saran kanssa, ensimmäinen erä oli tasaisempi ja toisessa kontrolloimme peliä täysin. Olen iloinen voitosta, komppasi Nohr pariaan.

Haastatteluhetkellä pari ei vielä tiennyt finaalivastustajaa, mutta toivoivat Tanskan maaottelua. Molemmat ovat myös erittäin tyytyväisiä turnauksen järjestelyihin.

– Odotamme hyvillä mielin finaaliottelua, tulimme tänne voittamaan, Nohr hehkuttaa.

Toisessa välierottelussa kohtasivat hollantilaiset Ruben Jille/Iris Tabeling (mrank 111) ja tanskalaiset Mathias Christiansen/Lena Grebak (mrank 45). Tanskalaiset ovat turnauksessa neljänneksi sijoitettuina ja Grebakilla on hallussaan vuosien 2013 ja 2014 Finnish Openin sekanelinpelin mestaruudet. Parina oli tuolloin Anders Skaarup Rasmussen. Tanskalaiset olivat tänään vahvempia ja veivät ottelun kotiin luvuin 21-11, 19-21, 21-12.

– Ensimmäisessä erässä olimme hyviä, toinen erä oli huono, kolmannessa kuitenkin nousimme taas, Grebak kertaa ottelua.

– Haparoimme hieman toisessa, mutta löysimme peli rytmin taas kolmannessa. Voitimme lopulta aika helposti, jatkaa Christiansen.

– Tunnemme finaalivastustajat  hyvin, sillä harjoittelemme yhdessä joka päivä. Se tulee olemaan vaikea peli, koska tunnemme toisemme niin hyvin, Grebak pohtii huomista loppuottelua.

Huomenna loppuotteluiden seuraamisen ohella on mahdollista käydä testaamassa lyöntinopeutta tutkaan. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Victorin huippukilpamaila. Tutkasta kerätyt varat menevät Uudenmaan alaikäisten turvapaikanhakijoiden hyväksi. Heille saa myös lahjoittaa tarpeettomia urheiluvaatteita ja -varusteita.

Joonas Puhakan valokuvia lauantailta näet täältä.
Huominen ottelujärjestys
Lauantain kaikki tulokset löydät täältä

Kuvat: Joonas Puhakka

 

Yhteistyössä