Suomalaisia Finnish Openin puolivälierissä

Finnish Openin puolivälierissä pelaa suomalaisista huomenna: miesten kaksinpelissä Ville Lång ja miesten nelinpelissä Iikka Heino ja Henri Aarnio. Puolivälierät alkavat huomenna klo 10.00, jossa Långin ottelu on järjestyksessä kolmas ja Aarnion ja Heinon ottelu järjestyksessä viides. Katso pelaajien haastatteluja täältä: Sulkapalloliiton YouTube-kanavalle

Miesten kaksinpelin toinen kierros

Ville Lång
Ville Lång

Ville Lång (mrank 77) kohtasi toisella kierroksella ukrainalaisen Artem Pochtarevin (mrank 64). Lång vei ensimmäisen erän luvuin 21-14 ja jatkoi samaan malliin voittaen myös toisen erän pistein 21-11.

– Oli ihan hyvä keskittyminen mulla, varsinkin toisessa erässä kun oli aikamoista virheiden määrää molemmilta. Mentiin melkein vuoropistein ja tehtiin vuorottain helppoja virheitä. Keskivaiheessa toista erää oli aika raskasta ja olisi voinut lähteä lapasesta hetkenä minä hyvänsä, Lång arvioi otteluaan.

Lång jatkaa huomenna, lauantaina käytävissä puolivälierissä, jossa kohtaa Liettuan Kestutis Navickasin (mrank 106). Navickas pudotti toisella kierroksella ruotsalaisen Henri Hurskaisen (mrank 54) suoraan kahdessa erässä.

– Navickas  on nopea poika. Kyllä hänenkin kanssa pitää ihan tarkkana olla kentällä. Jos menisi pelit yhtä hyvin kuin tänään, niin ihan hyvät mahdollisuudet on huomenna, Lång pohtii huomista vastustajaansa.

– Kiva päästä pelaamaan Finnish Openin puolivälieriin, hän naureskele.

Eetu Heino (mrank 83) sai vastaansa japanilaisen Kanta Tsuneyaman (mrank 90). Heino sortui ottelussa muutamaan virheeseen liikaa ja japanilainen vei ottelun pistein 21-16, 21-15.

– Ei siinä, muutama virhe tuli liikaa. Kaveri pelasi hyvin ja itekki olin tosi hyvin mukana pelissä. Sitten ne muutamat virheet teki sen eron siinä. Välillä pelasin vähän liian kovaa, Heino kuvailee ottelua.

– Tsuneyma pelasi vähän erilailla mitä oletin. Se ei pelannutkaan niin kovaa ja sit lähin ite pelaamaan liian kovaa, just niin kuin se halusi. Olisi ollut kyllä ihan voitettavissa se matsi, Heino harmittelee. Heinon osalta Finnish Open on nyt ohi.

Iikka Heino (mrank 204) sai toisella kierroksella vastaansa kisoissa kolmanneksi sijoitetun tanskalaisen Emil Holstin (mrank 52). Heino haastoi hienosti kolmossijoitettua häviten ensimmäisen erän vain kahdella pisteellä luvuin 21-19. Toinen erä meni jo hieman selkeämmin tanskalaiselle luvuin 21-15. Heinon osalta miesten kaksinpelit on nyt ohi.

– Ottelun alku oli todella hyvä, eka erä kulki hyvin. Sit toinen erä lähti liikkeelle tosi huonosti ja olin häviöllä 11-2. Tauon jälkeen pisteet taisi toisessa erässä mennä mulle. Toisen erän alku oli tosi huono, muuten peli meni tosi hyvin, Heino summaa otteluaan.

Miesten nelinpelin toinen kierros

Iikka Heino
Iikka Heino

Iikka Heino ja Henri Aarnio (mrank 577) aloittivat miesten nelinpelin suoraan toiselta kierroskelta, jossa kohtasivat venäläiset Konstantin Abramovin ja Alexandr Zinchenkon (mrank 103). Aarnio ja Heino nappasivat venäläisistä voiton suoraan kahdessa erässä luvuin 21-19, 21-11.

– Tosi hyvät fiilikset on, sillä voitettiin ihan hyvät venäläiset. Eka erä oli ihan suht tiukka ja siinä oli vähän sellaista hakemista, mutta loppua kohden parani koko ajan. Toinen erä tuli hyvällä liikkeellä suht selvästi, Aarnio kommentoi ottelun jälkeen tyytyväisenä.

Puolivälierissä Heino ja Aarnio kohtaavat turnauksessa kolmanneksi sijoitetut Japanin Takuro Hokin ja Yugo Kobayashin (mrank 45).

– Kova peli tiedossa. samanlaista peliä ja samanlaista liikettä lähetään hakemaan. Saa nähä mihin riittää, Heino arvioi huomista ottelua.

Pekka Ryhänen ja Jesper von Hertzen (mrank -) aloittivat myös suoraan toiselta kierrokselta, jossa kohtasivat englantilaiset Peter Millsin ja Sean Vendyn (mrank 1127). Englantilaiset olivat kuitenkin tällä kertaa parempia pistein 21-14, 21-19.

Oskari Larkimo ja Tuomas Nuorteva (mrank 578) aloittivat toiselta kierrokselta ja kohtasivat vietnamilaiset Tuan Duc Don ja Hong Nam Phamin (mrank 134). Miehet pelasivat kaksi tiukkaa erää, jotka menivät tällä kertaa vietnamilaisille luvuin 21-16, 23-21.

Naisten nelinpelin toinen kierros

Mathilda Lindholm ja Jenny Nyström
Mathilda Lindholm ja Jenny Nyström

Jenny Nyström ja Mathilda Lindholm (mrank 91) kohtasivat toisella kierroksella englantilaiset Sophie Brownin ja Sarah Walkerin (mrank ). Naiset pelasivat ensimmäisessä erässä hyvin ja Nyström ja Lindholm hävisivät tiukasti 18-21. Lindholmille pelissä sattunut kaatuminen kuitenkin vaikutti peliin ja seuraava erä meni englantilaisille jo hieman selkeämmin ja suomalaiset hävisivät luvuin 13-21.

– Eka erä oli tosi hyvä. Sitten astuin vähän väärin ja vasen jalka, mikä on vähän aika sitten leikattu vääntyi, vaikka onneksi pystyin kaatumaan, että ei mennyt ihan täysin ympäri. Sitten toisessa erässä aloin varomaan jalkaa ja liike laski, Lindholm kommentoi ottelua.

– Hyvä ensimmäinen erä, vaikka alkuun tuli vähän pari hassua virhettä, Jos olisi mennyt toisin päin niin tilanne voisi olla ihan eri. Toisessa erässä tempo laski, Nyström pohtii.

Kokonaisuutena naiset ovat tyytyväisiä peleihin omalta osaltaan ja molempien mielestä oli mukava pelata turnauksessa.

Sonja Pekkola pelasin naisten nelinpelin toisella kierroksella yhdessä virolaisen parinsa Karoliine Höimin (mrank -). He kohtasivat tanskalaiset Maiken Fruergaardin ja Sara Thygesenin (mrank 42), jotka olivat vahvempia luvuin 21-6, 21-10.

Sonja Pekkola
Sonja Pekkola

– Nelinpelit meni just niin kuin periaatteessa pitkin. Jäi vähän harmittamaan kuitenkin tämä toisen kierroksen peli, sillä ollaan Karoliinen kanssa sen verran hyvä pari, että olisi voinut vielä pidempiä ralleja pelata ja sillä tavalla nauttia vielä enemmän siitä, kun saa pelata hyvää paria vastaan. Meni vähän liian nopeasti, Pekkola kommentoi toisen kierroksen otteluaan.

Pekkola osallistui turnaukseen kaikissa kolmessa mahdollisessa pelimuodossa ja on Finnish Openiin kokonaisuudessa tyytyväinen. Ne pelit mitkä piti voittaa tuli Pekkolan mukaan voitettua ja kovia vastuksia vastaan taisteltiin hyvin.

– Kaksinpelit alkoivat karsinnoista ja siellä osui kohdalle ehkä pahin mahdollinen arpa: japanilainen Rei Nagata, joka pelaa huomenna puolivälierissä ja on voittanut monia hyviä pelaajia kisassa. Vähän sääli, että osui heti kohdalle. Sekanelinpelissä Tuomaksen (Nuorteva) kanssa oli mahdollisuus voittoon hyviä vietnamilaisia vastaan ja se jäi vähän kaivelemaan, vaikka pystyin kuitenkin nauttimaan pelistä. Pelasin itse omasta mielestäni siinä ottelussa hyvin, hän kuvailee aikaisempia otteluita.

Tuuli Härkönen ja Annmarie Oksa (mrank 801) saivat toisella kierroksella vastaansa saksalaiset ja turnauksessa neljänneksi sijoitetut Linda Eflerin ja Lara Kaeppleinin (mrank 72). Sijoitetut pelasivat vahvasti ja olivat parempia luvuin 21-8, 21-6.

Suoraan toiselta kierrokselta aloittavat Pihla Lindberg ja Inalotta Suutarinen (mrank 277), jotka kohtasivat sveitsiläiset Celine Burkartin ja Tiffany Gironan (mrank 96). Lindberg ja Suutarinen taistelivat hienosti kolmieräisessä ottelussa, vieden ensimmäisen erän kotiin luvuin 21-19. Kaksi seuraavaa erää menivät kuitenkin sveitsiläisille luvuin 21-11, 21-12 ja suomalaisten ottelut Finnish Openissa päättyivät.

Sekanelinpelin toinen kierros

Jere Övermark ja Inalotta Suutarinen (mrank 1066) kohtasivat toisen kierroksen ottelussaan vietnamilaiset Tuan Duc Don ja Nhu Thao Phamin (mrank 73). Vietnamilaiset kuitenkin kaatoivat suomalaiset suoraan kahdessa erässä luvuin 21-10, 21-4.

Jesper Paul ja Elina Niiranen
Jesper Paul ja Elina Niiranen

Jesper Paul ja Elina Niiranen (mrank 1066) kohtasivat toisella kierroksella tanskalaiset Soren Gravholtin ja Maiken Fruergaardin (mrank 100). Tanskan pari osoittautui vahvemmaksi ja he voittivat suomalaiset suoraan kahdessa erässä pistein 21-16, 21-11.

Laajasalon urheilujournalismiluokan tekemiä haastatteluita turnauksen aikana ilmestyy Sulkapalloliiton YouTube-kanavalle

Suomalaisten otteluaikataulu ja tulokset
Päiväkohtaiset otteluaikataulut

Kuvat: Joonas Puhakka

Katso Joonas Puhakan valokuvia perjantailta täältä.

 

Yhteistyössä