Finnish Openissa toiselle kierrokselle useita suomalaisia

Finnish Openin toiselle kierrokselle on selvinnyt useita suomalaisia pelaajia.

Finnish Openissa alkoi tänään pääsarja ja toiselle kierrokselle selvisi miesten kaksinpelissä Ville Lång, Eetu Heino, Iikka Heino ja naisten nelinpelissä: Jenny Nyström ja Mathilda Lindholm, Tuuli Härkönen ja Annmarie Oksa sekä Sonja Pekkola yhdessä virolaisen parinsa Karoliine Höimin kanssa sekä sekanelinpelissä: Jere Övermark/ Inalotta Suutarinen sekä Jesper Paul/Elina Niiranen.

Toisen kierroksen ottelut alkavat noin klo 16.20 sekanelinpelillä.

Miesten kaksinpelin ensimmäinen kierros

Miesten kaksinpelissä suomalaisia toiselle kierrokselle jatkoon selvisi yhteensä kolme pelaajaa: Ville, Lång, Eetu Heino ja Iikka Heino. Ensimmäisen kierroksen yhdestä suuresta yllätyksestä kuitenkin vastasi karsinnoista noussut Tanskan Rasmus Messerschmidt, joka pudotti kisojen kakkossijoitetun Venäjän Vladimir Malkovin (mrank 46) suoraan kahdessa erässä luvuin 22-20, 21-15. Myös Henri Aarnio nappasi erän parhaimmillaan maailmanlistalla sijalla viisi olleelta vietnamilaiselta Tien Minh Nquyeniltä.

Ville Lång (mrank 77) kohtasi avauskierroksella Puolan Adrian Dziolkon (mrank 61), joka on turnauksessa kahdeksanneksi sijoitettuna. Lång kellisti puolalaisen suoraan kahdessa erässä pistein 21-16, 22-20.

– Ok matsi oli ja tiesinkin, että on nyt hyvät mahdollisuudet voittaa. Adrian on varmaan vähän väsynyt, sillä hän sai viikko sitten lapsen. Siinä ottelussa oli kaksi väsynyttä faijaa vastakkain, mutta Aidrian oli sitten vielä vähän väsyneempi kuin minä. Ihan hyvään saumaan tuli tollanen väsynyt kaveri tähän ensimmäiseen matsiin ja pelikin kulki ihan ok, Lång kuvailee otteluaan.

Seuraavalla kierroksella hän kohtaa ukrainalaisen Artem Pochtarevin (mrank 64).

– Artem on piiripahapumppu eli varmaan ihan kova matsi tulee. Hän pelaa välillä ihan hyvin ja välillä sitten vähän kehnommin, että toivotaan jos hän illalla pelaisi vähän kehnommin.

– Totta kai haluisin voittaa Finnish Openin kerran urallani. Kymmenen vuotta oon alisuorittanut näissä kisoissa, niin olisi kiva päästä Finnish Openissa pitkälle, Lång pohtii.

Eetu Heino
Eetu Heino

Eetu Heino (mrank 83) kohtasi avauskierroksella karsinnoista nousseen Sri Lankan Dinuka Karunaratnan (mrank 135), jonka kaatoi helposti suoraan kahdessa erässä luvuin 21-15, 21-9.

– Meni oikeastaan todella hyvin matsi. Tiesin, että kaveri on ihan hyvä, mutta mulla onnistui pelissä nyt kaikki, eikä ollut oikeastaan minkään näköisiä vaikeuksia, Heino kommentoi tyytyväisenä.

Toisella kierroksella Heino saa vastaansa japanilaisen Kanta Tsuneyaman (mrank 90), joka voitti kisoissa avauskierroksella seitsemänneksi sijoitetun Ukrainan Dmytro Zavadskyn (mrank 72) murskaluvuin 21-7, 21-7.

– Oon nähny Tsuneyamaa kisoissa nyt paljon. Kova jätkä. Oon kuitenkin pelannut viimeaikoina ihan hyvin japanilaisia vastaan, että koitetaan sitä samaa nyt illalla. Lähetään tekemään paras suoritus ja annetaan kaikki kentällä ja toivotaan, että se riittää, Heino kommentoi.

Iikka Heino (mrank 204) kohtasi pääsarjan avauskierroksella Etelä-Afrikan Jacob Maliekalin (mrank 88). Eiliset kolme karsintaottelua ei näyttänyt näkyvän jaloissa, sillä Heino voitti Maliekalin helpon oloisesti suoraan kahdessa erässä luvuin 21-16, 21-15.

Henri Aarnio ei selvinnyt jatkoon hienosta esiintymisestä huolimatta. Hän nousi torstain karsinnoista pääkisaan, jossa kohtasi miesten kaksinpelin avauskierroksella turnauksen ykkössijoitetun vietnamilaisen Tien Minh Nquyenin (mrank 35). Nguyen on sijainnut maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla viisi. Aarnio onnistui viemään ensimmäisen tiukan erän pistein 21-19, mutta kaksi seuraavaa menivät vietnamilaiselle luvuin 21-12, 21-13.

– No joo oli kyllä tiukka peli kisojen ykköstä vastaan. Omalta osalta meni kyllä aika hyvin, että ensimmäisen erän sain voitettua, jota en ehkä olisi uskonut, mutta kaksi seuraavaa erää kaveri oli parempi. Ne menikin suht selvästi vietnamilaiselle. Mut omaan peliin oon kyllä tyytyväinen, Aarnio kommentoi ottelun jälkeen.

– Illalla edessä vielä nelinpeli Iikan kanssa, että siihen keskitytään seuraavaksi. Vielä ei ole vastustaja selvillä.

Kalle Koljonen (mrank 128) hävisi Tanskan Rasmus Fladbergille (mrank 70) luvuin 11-21, 17-21.

Naisten kaksinpelin ensimmäinen kierros

Mukana suomalaisista naisten kaksinpelissä oli Airi Mikkelä, Nanna Vainio ja karsinnoista pääsarjaan noussut Pihla Lindberg, kukaan heistä ei valitettavasti jatka toiselle kierrokselle. Naisten kaksinpelin ensimmäisen kierroksen yllätyksestä vastasi taas saksalainen Fabienne Deprez (mrank 102), joka tiputti turnauksesta kakkossijoitetun tanskalaisen Line Kjaersfeldtin (mrank 26) kolmessa erässä.

Airi Mikkelä
Airi Mikkelä

Airi Mikkelä (mrank 72) aloitti turnauksen suoraan pääsarjasta. Avausvastuksena oli vietnamilainen ja turnauksen viitossijoitettu Thi Trang (B) Vu (mrank 46). Mikkelä kuroi vietnamilaisen ensimmäisen erän johtoa hienosti loppua kohden kiinni, mutta se ei valitettavasti riittänyt ja ensimmäinen tiukka erä päätyi vietnamilaiselle luvuin 24-23. Toinen erä meni vietnamilaiselle pistein 21-16.

– Kaksijakoiset fiilikset ottelusta. Se alkoi tosi huonosti, nousin hyvin ja pelasin ekan erän puolivälistä tosi hyvin. Kokonaisuutena jäi kyllä vähän pettynyt olo, Mikkelä harmittelee.

– Pysyin kuitenkin tempossa paljon paremmin kuin mitä pelkäsin, hän kertoo.

– Kolme seuraavaa viikkoa tulee olemaan viimeisiä olympiakarsintaturnauksia. Ensimmäisenä lähden Peruun, sieltä sitten Chileen ja sitten EM-kisat Ranskassa. Nyt on siis viimeiset hetket tehdä hyviä tuloksia, Mikkelä päättää.

Nanna Vainio (mrank 76) kohtasi avauskierroksella tanskalaisen Mette Poulsenin (mrank 66). Poulsen oli kuitenkin vahvempi luvuin 21-8, 21-13.

Pihla Lindbergin avausvastus oli tšekkiläinen neljänneksi sijoitettu Kristina Gavnholt, joka voitti Lindbergin vahvalla pelillä luvuin 21-6, 21-14.

Naisten nelinpelin ensimmäinen kierros

Naisten nelinpelissä suomalaisista toisella kierroksella jatkaa Jenny Nyström ja Mathilda Lindholm, Tuuli Härkönen ja Annmarie Oksa sekä Sonja Pekkola yhdessä virolaisen parinsa Karoliine Höimin kanssa.

Jenny ja Mathilda
Jenny ja Mathilda

Jenny Nyström ja Mathilda Lindholm (mrank 91) kohtasivat pääsarjan avauskierroksella naisten nelinpelissä virolaiset Kristin Kuuban ja Helina Rüütelin (mrank 108). Naiset nousivat ensimmäisen hävityn erän jälkeen ja veivät voiton pistein 9-21, 21-15, 21-16.

– Ensimmäinen erä oli sellaista hermopeliä ja oikeen mikään ei onnistunut ja oltiin perässä, mutta sit tokassa ja kolmannessa erässä mentiin päälle ja oltiin aikasin palloissa. Oli pakko voittaa, niin voitettiin, kommentoi Nyström tyytyväisenä ottelun jälkeen.

– Ekassa erässä jalat ei oikein liikkunu ja käsi oli myöhässä koko ajan, mutta toisessa ja kolmannessa erässä jalat oli pelissä mukana, päästiin pallon päälle ja johdettiin sitä peliä koko ajan, Lindholm komppaa.

Toisella kierroksella Nyström ja Lindholm kohtaavat englantilaiset Sophie Brownin ja Sarah Walkerin (mrank -).

– He eivät ole pelanneet yhdessä ennen, mutta he ovat kyllä hyviä pelaajia yksilöinä. Englantilaiset osaavat aina pelata tuplaa eli pitää pelata hyvin jos aiotaan voittaa, Nyström analysoi tulevia vastustajia.

– He ovat kovia. Hieman kovempia kuin edelliset vastustajat. Toinen englantilaisista on juuri vaihtanut kaksinpelistä nelinpeliin, mutta ovat kovia pelaajia. Töitä saa tehdä, Lindholm päättää.

Toisella kierroksella jatkaa myös Sonja Pekkola yhdessä virolaisen parinsa Karoliine Höimin (mrank -) kanssa. He voittivat avauskierroksella Noora Aholan ja Linnea Vainulan (mrank 368)21-10, 23-21.

Tuuli Härkönen ja Annmarie Oksa (mrank 801) voittivat suoraan kahdessa erässä virolaiset Aidi Hamburgin ja Mari Ann Karjusin (mrank 780). Toisella kierroksella he kohtaavat saksalaiset neljänneksi sijoitetut Linda Eflerin ja Lara Kaeppleinin (mrank 72).

Hanna Karkaus ja Marikki Pitkänen joutuivat taipumaan englantilaisten Sophie Brownin ja Sarah Walkerin (mrank -) edessä.

Suoraan toiselta kierrokselta aloittavat Pihla Lindberg ja Inalotta Suutarinen.

Sekanelinpelin ensimmäinen kierros

Jere Övermark ja Inalotta Suutarinen
Jere Övermark ja Inalotta Suutarinen

Toisella kierroksella sekanelinpelissä jatkavat Jere Övermark ja Inalotta Suutarinen (mrank 1066), jotka voittivat englantilaiset Harry Arkseyn ja Evie Burbidgen (mrank -) luvuin 21-19, 16-21, 21-17. Toisella kierroksella tulee vastaan vietnamilaiset Tuan Duc Do ja Nhu Thao Pham (mrank 73).

Myös Jesper Paul ja Elina Niiranen (mrank 1066) kellistivät sveitsiläiset Pierrick Deschenauxin ja Tiffany Gironan (mrank 191) pistein 21-12, 16-21, 22-20 ja jatkavat toiselle kierrokselle.

– Vähän ylös ja alas meni peli, että välillä oli hyvää peliä ja välillä vähän huonompaa, mutta sieltä se voitto sitten tuli, Paul kommentoi avausottelua.

Toisella kierroksella vastaan he saavat tanskalaiset Soren Gravholtin ja Maiken Fruergaardin (mrank 100).

– Tanskalaiset ovat kuulemma aika hyviä eli saa pelata hyvin, jos ne haluaa voittaa, mutta saa nähä miten käy, hän arvioi.

Valitettavasti sekanelinpelin hallitsevat Suomen mestarit Anton Kaisti ja Mathilda Lindholm (mrank 207) eivät jatka toiselle kierrokselle hyvästä pelistä huolimatta. He hävisivät englantilaisille Emily Westwoodille ja Matthew Nottinghamille (mrank 47) pistein 21-14, 21-19.

Myös kaksi tiukahkoa erää pelasivat Henri Aarnio ja Jenny Nyström (mrank 102), jotka kohtasivat turnauksen kolmossijoitetun venäläisen parin Evgenij Dreminin ja Evgenia Dimovan (mrank 35). Venäläiset olivat parempi pistein 21-16, 21-14.

Mika Köngäs yhdessä virolaisen Karoline Höimin (mrank -) kanssa joutui tyytymään tappioon ruotsalaisten Amanda Högströmin ja Nico Ruposen (mrank 56) edessä pistein 21-5, 21-17.

Julius Von Pfaler ja Tuuli Härkönen (mrank 320) joutuivat taipumaan vietnamilaisten Thu Huyen Len ja Hong Nam Phamin (mrank 154) edessä luvuin 21-17, 21-13.

Lauri Nuorteva ja Linnea Vainula (mrank 629) hävisivät Tanskan Maiken Fruegaardille ja Soren Gravholtille (mrank 100) pistein 21-9, 21-13.

Sonja Pekkola ja Tuomas Nuorteva (mrank -) kohtasivat sekanelinpelin avausottelussa Vietnamin Tuan Duc Don ja Nhu Thao Phamin (mrank 73). Vietnamilaiset voittivat ottelun lukemin 21-17, 21-13.

Laajasalon urheilujournalismiluokan tekemiä haastatteluita turnauksen aikana ilmestyy Sulkapalloliiton YouTube-kanavalle

Suomalaisten otteluaikataulu ja tulokset
Päiväkohtaiset otteluaikataulut

Katso Joonas Puhakan valokuvia perjantailta täältä

 

Yhteistyössä