Finnish Openin karsintapäivä saatu päätökseen

Finnish Openissa 2016 on nyt saatu karsinnat päätökseen. Pääsarjaan nousi yhteensä neljä suomalaista.

Finnish Open 2016 – karsinnat pelattu

Finnish Openissa ovat ottelut nyt ohi karsintojen osalta. Energia Areenalla käytiin tiukkoja otteluita aamusta iltaan ja suomalaiset nappasivat useita hienoja voittoja. Suomalaisista pääsarjaan nousi miesten kaksinpelistä: Henri Aarnio, Kalle Koljonen ja Iikka Heino sekä naisten kaksinpelissä: Pihla Lindberg.

Henri Aarnio selvitti tiensä pääsarjaan voitettuaan kaikki kolme karsintaotteluaan. Toisella kierroksella hän kohtasi Petri Lehtosen, joka kaatuikin suoraan kahdessa erässä luvuin 21-9, 21-13.

Henri Aarnio
Henri Aarnio

– Oli tiukkaa peliä molempien erien alussa, mutta loppua kohden nostin tempoa, jolloin kaveri ehkä sitten vähän sortui virheisiin ja sitä kautta se ottelu tuli kotiin, Aarnio analysoi toisen karsintakierroksen otteluaan. Kolmannella kierroksella hän kohtasi suomalaisen Heming Li:n, jonka onnistui voittamaan myöskin kahdessa erässä luvuin 21-11, 21-8.

– Totta kai haluan pelata kotiyleisön edessä hyvin ja haluan pärjätä kansainvälisissä kisoissa. Eli ihan kovat odotukset kisasta, kommentoi pääkisassa myös miesten nelinpeliä ja sekanelinpeliä pelaava Aarnio.

– Sekanelinpelissä on huomenna turnauksen kolmossijoitetut venäläiset vastassa eli voi olla aika paha matsi. Lähdetään tietty haastaa niin kovaa kun pystytään ja uskon, että on mahdollisuudet voittoon. Nelinpelin vastustajat eivät ole varmoja vielä, mutta voittoa lähdetään siitäkin hakemaan, Aarnio pohtii.

Huomenna pääsarjassa miesten kaksinpelissä Henri Aarnio (mrank 212) saa vastaansa turnauksen ykkössijoitetun vietnamilaisen Tien Minh Nquyenin (mrank 35). Nguyen on sijainnut maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla viisi.

Kalle Koljonen
Kalle Koljonen

Kalle Koljonen pelasi myös kolme karsintaottelua, joista kaksi tuli kotiin kolmessa erässä ja yksi suoraan kahdessa. Karsintojen viimeisessä ottelussa Koljonen nappasi voiton Ruotsin Mattias Borgista yli tunnin kestäneessä ottelussa luvuin 21-15, 22-24, 21-16.

– Takana pitkä matsi. Menin vähän hyökkäämään tokassa erässä liian nopeasti, mutta sit sain pidettyä itseni kylmänä kolmannessa erässä ja lopulta vastustaja hyytyi, mikä on uutta mulle, Koljonen kuvaili kolmannen kierroksen voitettua otteluaan.

Kalle Koljonen (mrank 128) kohtaa huomenna pääsarjan avauskierroksella Tanskan Rasmus Fladbergin (mrank 70).

Iikka Heino voitti kaksi karsintaotteluaan kolmessa erässä ja yhden kahdessa. Viimeisellä, kolmannella kierroksella Heino kohtasi indonesialaisen Panji Ahmad Maulanan, jonka kaatoi kolmessa ja erittäin tiukassa erässä luvuin 21-18, 22-24, 21-19.

– Hyviä otteluita takana, varsinkin noi kaksi tiukkaa kolmen erän ottelua. Viimeinen ottelu oli varsinkin taistelua, mutta se toka ottelu tanskalaista Kim Bruunia vastaan oli parempi, se oli multa vahvaa peliä. Oon ihan tyytyväinen tähän päivään, Heino kommentoi karsintaotteluitaan. Toisessa ottelussa hän voitti karsinnoissa neljänneksi sijoitetun Bruunin kolmessa erässä luvuin 17-21, 21-,18, 21-13.

– Huomisen etelä-afrikkalainen pelaaja on ihan paha vastustaja. Näin kun Eetu (Heino) pelasi häntä vastaan Puolan turnauksessa kolme erää. Se on aika paha ja nopea pelaaja. Tulee varmasti tiukka peli, kunhan saan paikat avattua, Heino aavistelee.

Iikka Heino (mrank 204) kohtaa huomenna pääsarjan avauskierroksella Etelä-Afrikan Jacob Maliekalin (mrank 88). Heino on mukana pääkisassa myös miesten nelinpelissä yhdessä Henri Aarnion kanssa.

Iikka Heino
Iikka Heino

Pihla Lindberg selvisi karsinnoista pääsarjaan voitettuaan ensimmäisen ottelun 21-19, jonka jälkeen vastustaja joutui luovuttamaan, toisen ottelun hän voitti kahdessa erässä ja kolmannessa hän sai luovutusvoiton Maija Krzywackista, jonka jalka on loukkaantunut polvesta.

– En oikein tiedä mitä sano päivän otteluista, toka ottelu oli ihan helppo. Huomenna vastassa tšekkiläinen neljänneksi sijoitettu Kristina Gavnholt ja siinä matsissa jokainen piste on plussaa, Lindberg kommentoi. Hän pelaa huomenna myös nelinpeliä yhdessä Inalotta Suutarisen kanssa ja aloittavat suoraan toiselta kierrokselta.

Huomenna pääsarjassa Pihla Lindberg (mrank 1030) kohtaa Tšekin Kristina Gavnholtin (mrank 39).

Finnish Openin pääsarja alkaa perjantaina

Huomenna Finnish Openissa alkaa pääsarja ja päivä alkaa kello 9.00 sekanelinpeleillä. Suomalaisia pelaajia on useita mukana kaikissa pelimuodoissa ja heidät nähdään tositoimissa jo heti aamusta. Lue Rio Teamilaisten ajatuksia ennen turnauksen alkua tästä.

Laajasalon urheilujournalismiluokan tekemiä haastatteluita turnauksen aikana ilmestyy Sulkapalloliiton YouTube-kanavalle

Suomalaisten otteluaikataulu ja tulokset
Päiväkohtaiset otteluaikataulut

Katso Joonas Puhakan valokuvia torstailta täältä.

Kuvat: Joonas Puhakka

Yhteistyössä