Finnish Open 2016 strattaa tänään!

Finnish Open 2016 alkaa tänään torstaina 7.4. karsinnoilla klo 10.00.

Sulkapallon Finnish Open 2016

Vuoden 2016 Finnish Open on järjestyksessään 19. ja se käydään 7.-10.4. Vantaan Energia Areenalla, Myyrmäessä.  Se on Euroopan sarjan osakilpailu ja sarjan korkeinta tasoa. Yhä mielenkiintoisemman turnauksesta tekee se, että Finnish Open 2016 on viimeisimpiä Rion Olympiakarsintakisoja maailmassa. Kisaan on ilmoittautunut 250 pelaajaa 33 maasta. Mukana on niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin huippupelaajia. Pelaajia saapuu muun muassa Kanadasta, Japanista, Taiwanista, Etelä-Afrikasta ja Meksikosta asti.

Otteluaikataulut

To 7.4.: Karsinnat alkaa klo 10.00
Pe 8.4.: Pääkisa alkaa klo 9.00
La 9.4.: Puolivälierät alkaa klo 10.00
Välierät alkaa klo 16.00
Su 10.4.: Loppuottelut alkaa klo 10.00

Rio Teamilaiset Finnish Openissa

Finnish Openiin osallistuu kaikki Rio Teamin pelaajat. Mukana ovat myös olympiapaikoista taistelevat Ville Lång, Eetu Heino, Airi Mikkelä ja Nanna Vainio, jotka aloittavat kaikki suoraan pääsarjasta perjantaina. Nelinpeleissä ei ole tänä vuonna lainkaan karsintoja, vaan kaikki nelinpelit alkavat suoraan pääsarjasta.

Ville Lång (mrank 74) aloittaa turnauksen perjantaina. Hän kohtaa avauskierroksella Puolan Adrian Dziolkon (mrank 61). Dziolko on turnauksessa kahdeksanneksi sijoitettuna.

Eetu Heino_tuuletusta_JPUHAKKA-9294
Eetu Heino

Eetu Heino (mrank 80) aloittaa myös suoraan pääsarjasta ja hänen vastustajansa selviää vasta karsintojen jälkeen. Viime vuonna Finnish Openissa Heino sijoittui hienosti toiseksi. Hän kohtasi turnauksen loppuottelussa venäläisen Vladimir Malkovin, jonka edessä joutui taipumaan.

Airi Mikkelä (mrank 72) aloittaa turnauksen myös suoraan perjantaina alkavasta pääkisasta. Avausvastus on vietnamilainen ja turnauksen viitossijoitettu Thi Trang (B) Vu (mrank 46).

– Odottavaisin ja iloisin mielin lähden kisaan! Vastus on todella kova, joten hyvin täytyy pelata, mutta uskon että kaikki on hyvänä päivänä mahdollista, Mikkelä kuvailee.

Nanna Vainio (mrank 76) kohtaa perjantain avausottelussaan tanskalaisen Mette Poulsenin (mrank 66).

– Pitää tsempata kovaa Metteä vastaan, Vainio kommentoi avausvastustaan.

Anton Kaisti aloittaa miesten kaksinpelin karsinnoista ja sekanelipelin Mathilda Lindholmin (mrank 209) kanssa pääkisasta, jossa kohtaavat englantilaiset Matthew Nottinghamin ja Emily Westwoodin (mrank 50).

– No ei ainakaan pitäisi paineita olla, sillä sen verran huonosti on tullut tämä kausi pelattua. Saa nähdä miten täällä kotikisoissa menee. Finnish International Championships –turnauksessa 2015 meni ihan ok, niin koitetaan löytyiskö kotikisoista sit taas paremmat kisat, Kaisti pohtii tulevaa turnausta.

Iikka Heino (mrank 205) aloittaa miesten kaksinpelin karsinnoista ja miesten nelinpelin suoraan pääsarjan toiselta kierrokselta yhdessä Henri Aarnion kanssa (mrank 580). Heidän vastustaja selviää vasta kun ensimmäinen kierros on pelattu.

– Tosi hyvä fiilis. Hirveesti ei ole odotuksia kaksinpelin tai nelinpelin suhteen, mutta lähetään nauttimaan kotikisoista ja antamaa 100% kentälle, Heino kertoo.

Sonja Pekkola osallistuu kaikkiin mahdollisiin pelimuotoihin. Kaksinpelissä Pekkola aloittaa karsinnoista. Naisten nelinpelissä hän pelaa parinaan virolainen Karoliine Höim (mrank -), jonka kanssa saavat vastaan suomalaiset Noora Aholan ja Linnea Vainulan (mrank 371). Sekanelinpelissä Pekkola pelaa yhdessä Tuomas Nuortevan kanssa (mrank -) ja saavat vastaansa Vietnamin Tuan Duc Don ja Nhu Thao Phamin (mrank 78).

– Kotikisat on aina mageet ja niissä on hyvä tunnelma, Pekkola hehkuttaa.

– Avausvastukset on pahoja kaksinpelissä ja sekanelinpelissä ja totta kai Suomen tyttöjäkin vastaan saa tosissaan pelata. Viimeksi pelattiin kolme erää. Voittoja totta kai lähetään jokaisesta pelimuodosta hakemaan, mutta ilman paineita tällä kertaa!, hän kuvailee.

Jenny Nyström ja Mathilda Lindholm (mrank 92) kohtaavat pääsarjan avauskierroksella naisten nelinpelissä virolaiset Kristin Kuuban ja Helina Rüütelin (mrank 108). Nyström pelaa myös sekanelinpeliä yhdessä Aarnion (mrank 101) kanssa. He saavat vastaansa turnauksen kolmossijoitetut venäläiset Evgenij Dreminin ja Evgenia Dimovan (mrank 35).

– Molemmissa peleissä on kovat vastukset, mutta ei ollenkaan mahdottomia. Vaikka venäläiset ovat kolmanneksi sijoitettuina, niin en usko, että he ovat niin hyviä. Jos pelataan sekanelinpelissä yhtä hyvin kun Portugalissa, niin voidaan hyvin voittaa, Nyström kuvailee avausvastuksiaan.

– On mukava päästä pelaamaan taas Energia Areenalle! Finnish Open on kiva pelata siellä kun on paljon porukkaa ja halli on hyvä, hän kehuu.

Mika Köngäs aloittaa miesten kaksinpelit karsinnasta ja sekanelinpelin suoraan pääsarjasta. Sekanelinpelissä hänellä on parinaan Suomessa asuva virolainen Karoliine Höim (mrank -) ja he kohtaavat avauskierroksella Ruotsin Nico Ruposen ja Amanda Högströmin (mrank 56).

Lisäksi Rio Teamilaisista Finnish Openissa pelaa Joonas Korhonen ja Kalle Koljonen, jotka aloittavat miesten kaksinpelit karsinnoista.

Mukana turnauksessa on paljon loistavia suomalaisia pelaajia. Katso kaikkien otteluaikataulut ja kisojen edetessä tulokset täältä.

Ulkomaalaiset Finnish Openissa

Mukana on huippupelaajia ympäri maailmaa muun muassa: Euroopasta, Etelä – ja Pohjois-Amerikasta, Afrikasta ja Aasiasta. Mukana on yhteensä 250 pelaajaa yhteensä 33 maasta. Turnauksen sijoitukset on tehty 17.3. julkaistun maailmanlistan mukaan.

Miesten kaksinpelissä turnauksen ykkössijoitettu on vietnamilainen Tien Minh Nguyen, joka komeilee maailmanlistalla sijalla 36. Hän on parhaimmillaan sijainnut maailmanlistan sijalla 5. Toisena on viime vuoden Finnish Openin voittaja Venäjän Vladimir Malkov, joka sijaitsee maailmanlistalla sijalla 46.

Vladimir Malkov
Vladimir Malkov

Naisten kaksinpelissä Finnish Openin ykkössijoitettu on saksalainen Karin Schnaase, joka on maailmanlistalla sijalla 28. Toisena on tanskalainen Line Kjaersfeldt, jonka sijoitus maailmanlistalla on tällä hetkellä 26.

Miesten nelinpelissä ykkössijoitetun paikan ovat ottaneet puolalaiset Adam Cwalina ja Przemyslaw Wacha, jotka ovat maailmanlistalla sijalla 26. Parhaimmillaan he ovat sijoittuneet listan sijalle 19. Kakkossijoitetun paikan ovat vieneet tanskalaiset Mathias Christiansen ja David Daugaard, jotka ovat maailmanlistalla sijalla 34.

Naisten nelinpelissä ykkössijoitetut ovat maailmanlistalla sijalla 32 majailevat Hollannin Samantha Barning ja Iris Tabeling. Parhaimmillaan naiset ovat sijoittuneet listalla paikalle 24. Toisena ovat tanskalaiset Maiken Fruergaard ja Sara Thygesen, jotka ovat maailmanlistalla sijalla 41.

Sekanelinpelin ykkössijoitettu pari on Kanadan Toby Ng ja Alex Bruce, jotka ovat maailmanlistalla sijalla 31. Parhaimmillaan pari on ollut listan sijalla 16. Kakkossijoitettuina ovat taaskin tanskalaiset Niclas Nohr ja Sara Thygesen, jotka ovat maailmanlistalla sijalla 34.

Suomalaisten otteluaikataulu ja tulokset
Päiväkohtaiset otteluaikataulut

Pelaajahaastatteluja Finnish Openista 2016 Laajasalon opiskelijoiden tekemänä näet Sulkapalloliiton YouTube-kanavalta

Olympiakarsinnat lähenevät loppua

Karsinnat Rion Olympialaisiin käynnistyvät 4.5.2015 ja kestävät vuoden verran 1.5.2016 asti. Pelaajavalinnat tehdään 5.5.2016 julkaistavan maailmanlistan mukaan.  Arvonta suoritetaan kuitenkin vasta 21.7.2016, eli pelaajilla on mahdollisuus parantaa sijoitustaan maailmanlistalla kesän aikana. Pisteitä maailmanlistalle tuovat Kansainvälisen Sulkapalloliiton hyväksymät kilpailut, kuten tämä Finnish Open.

Ottelut livenä

Vuoden 2016 Finnish Openista tullaan kuvaamaan kahta kenttää ja kaikki näiden kenttien ottelut on nähtävissä suorina videolähetyksinä. Videolähetykset tullaan näkemään Badminton Europen YouTube-kanavalta. Livelähetykset tulevat kentiltä Energia Areena – Vantaa ja Energia Areena – Kumpoo.

Mukana tutka

Finnish Openissa tutkaa pyörittää Nummela Badminton Club yhdessä Uudenmaan alaikäisten turvapaikanhakijoiden kanssa. Tutkasta saadut varat kerätään nuorten turvapaikanhakijoiden hyväksi ja ”valuuttana” toimii myös vanhat pelivälineet kuten; mailat, kengät ja tekstiilit.

Tutka ja lyöntiseinä SM16

 

Finnish Openissa mukana on myös välinemessut, joiden esittelijöinä toimivat KumpooFZ Forzan, Victor ja Yonex. Messuilla voit päivittää sulkapallovarusteesi messuhinnoin. Joka päivä arvotaan välinemessuilla olevan maahantuojan huippukilpamaila kaikkien lipun ostaneiden kesken! Mukana ovat sekä ennakkoon että lipun paikan päältä ostaneet.

Kumpoo_välinemessut

Kuvat: Joonas Puhakka

 

Yhteistyössä